torsdag 10 november 2011

Bakom kulisserna - dag 1

Då vårt team bestod till största del av en regissör och en fotograf finns det inte en överdriven mängd bakommaterial; framförallt finns det inga videor. Däremot har vi lyckats få med oss lite stillbilder från de olika inspelningstillfällena. Ett urval från första dagen syns nedan. Bilderna är tagna av Sofie Borg, William Fjärvik Krieg och Daniel Johansson. Daniel stod för redigeringen.


 
Lars Nilsson sminkas av Sofie Borg för första inspelningsdagen, som ägde rum i Hynboholms grustag - ungefär två mil utanför Karlstad. Notera att folk i postapokalyptiska världar sällan tvättar sig.


Lyxigare loger än så här hade vi inte. Strax innan första tagningen. Daniel Johansson och Lars. Detta var den 4:e augusti, och hettan var påtaglig.

 Kamerainställningar inför första bilden. Lars och Sofie. William Fjärvik Krieg fördriver tid i bakgrunden. Filmen spelas in på Film i Värmlands Panasonic AG-AF101 - väldigt fin kamera.

Fortfarande inför första bilden. Stativet var tämligen krångligt. Sofie, Daniel och Lars.

Skeptisk fotograf - Sofie föredrar att vara bakom kameran.

Första bilden. Många tagningar - skärpan var svår som attan att få till. Daniel, Sofie och Lars.

Första bilden äntligen avklarad och Sofie sprudlar av glädje.

En halvnaken regissör tog över kameran för sista bilden innan lunch. Han hade inte solat på hela sommaren, och alla bländades. Daniel och Lars.

Långt i bakgrunden står bilen. För att ta oss till den här lokationen fick vi promenera ungefär en kilometer i uppförsbacke och lössand. När vi var klara för dagen hittade vi en bilväg som skulle ha satt oss på ungefär hundra meters promenad i skog. Hm.

Våra två Cowboys för dagen. Lars och William som Tom och Bill. Bill kanske ni känner igen från orginalkortfilmen - länkad i ett tidigare inlägg. Grustaget var enormt, och fantastiskt passande för att spela in en västern i. Känslan av att befinna sig i en öken var total när man fick sand överallt och temperaturen började närma sig 30-strecket (åtminstone i solen).

Det var allt för denna gång - fler bilder från de övriga inspleningsdagarna kommer så småningom. 

--Daniel Johansson, Broken Frame Productions

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar