fredag 11 november 2011

Handling

Många år har gått sedan katastrofen - då det strukturerade samhället gick under. Mänskligheten är marginaliserad, och fungerande storskalig civilisation ett minne blott. När Tom var ung livnärde han sig på att stjäla och råna. Han var en samvetslös prisjägare och en känslokall mördare.
När vi först möter honom har han blivit gammal, och dragit sig tillbaka från det gamla livet. Han bor på en isolerad gård i skogen tillsammans med sin hustru Lilly. De lever ett stilla liv fram till den dagen den svårt sjuke mannen Samuel dyker upp på gården. Samuel är en man med en bakgrund inte alls olik Toms egen, och med sina döende ord ber han Tom att leta upp en gammal vän till honom. Tom ser sin chans att sona för alla hemskheter han gjort genom att hjälpa den sjuke mannen. Han ger sig iväg, och hans resa blir en odyssé där han får konfrontera gamla synder, känslor och skeenden.

Detta berättas samtidigt som vi även får följa Tom som ung, under hans enstöriga tid, och vi får en inblick i vilken sorts människa han verkligen var.


Filmen är främst ett drama, och sedan en västern-/sci-fi-/actionfilm.

--Daniel Johansson, Broken Frame Productions

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar