Om filmen

"Som en vårmånad" är arbetstiteln på en svensk långfilm som för närvarande befinner sig i produktionsfasen - d.v.s. inspelning. Vi använder benämningen "postapokalyptisk paltwestern" som genrebeskrivning - en genre vi uppfunnit alldeles själva.
Genren är som sådan att den blandar olika genrer - framförallt postapokalysm, och västern - då specifikt de eurovästernfilmer som gjordes under 60- och 70-talen. Mer om genren hittar ni under Postapokalyptisk Paltwestern.
Genre till trots är filmen framförallt ett drama. En historia om en åldrande man som söker upprättelse efter ett liv av kriminalitet och våldsamheter. Genren är mer en setting, eller förutsättning, för historien, som i grund och botten är väldigt jordnära.

Synopsis:
Många år har gått sedan katastrofen - då det strukturerade samhället gick under. Mänskligheten är marginaliserad, och fungerande storskalig civilisation ett minne blott. När Tom var ung livnärde han sig på att stjäla och råna. Han var en samvetslös prisjägare och en känslokall mördare.
När vi först möter honom har han blivit gammal, och dragit sig tillbaka från det gamla livet. Han bor på en isolerad gård i skogen tillsammans med sin hustru Lilly. De lever ett stilla liv fram till den dagen den svårt sjuke mannen Samuel dyker upp på gården. Samuel är en man med en bakgrund inte alls olik Toms egen, och med sina döende ord ber han Tom att leta upp en gammal vän till honom. Tom ser sin chans att sona för alla hemskheter han gjort genom att hjälpa den sjuke mannen. Han ger sig iväg, och hans resa blir en odyssé där han får konfrontera gamla synder, känslor och skeenden.
Detta berättas samtidigt som vi även får följa Tom som ung, under hans enstöriga tid, och vi får en inblick i vilken sorts människa han verkligen var. 

Vi gör den här filmen på ett minimalt team, och med en minimal budget. Vi har ingen koppling till svenska filminstitutet eller svensk filmindustri, mer än att merparten av budgeten kommer från Film i Värmland. Vi eftersträvar att göra denna film med så mycket hjärta och hjärna som möjligt under våra förutsättningar, och förhoppningsvis kommer inte avsaknaden av pengar vara något publiken tänker nämnvärt på när de ser den.

Filmen beräknas vara färdigställd och redo för distribution under 2013.